Intensivdag "Gammaldans Intro 2" (förflutet)

Datum:20231001 (förflutet)
Tid:1300-1700
Typ:Intensivdag
Tillfälle:1
Första tillfället:20231001

Välkommen till intensivdagen "Gammaldans Intro 2".

Nu har du möjligheten att lära dig grunderna i några av de mest traditionella danserna i Gammaldans. Gammaldans syftar till de danser som dansades på dansbanorna fram till 1930-talet när jazzmusiken fick sitt genombrott i Sverige. Danserna, som oftast inte var särskilt gamla alls, fick samlingsnamnet Gammaldans och består av de sex olika danserna Schottis, Snoa, Polka, Hambo, Mazurka och Vals.

Under den här intensivdagen så går vi igenom Hambo och Mazurka, två av de gammaldanser som går i 3-takt. Dessutom lär vi ut några nya gillesdanser som inte ingick i Gammaldans Intro 1. Inga förkunskaper krävs, men har du gått Gammaldans Intro 1 så kommer du att ha en liten fördel av det.

Kursen är på 4 timmar och vi några kortare pauser under kursens gång för vila och vatten.
Ni får gärna anmäla er som par men det går även bra att anmäla sig ensam. Oavsett om ni anmäler er som par eller inte kommer vi att byta danspartner med korta mellanrum, så att ni får erfarenhet av att dansa med flera olika människor. Man lär sig mycket mer om man dansar med olika personer och det är dessutom mycket roligare!


Förkunskapskrav:
Ingen

Medlemskap är obligatoriskt.
Anmälan är bindande.

 

Varmt välkommen!


Tillbaka