Foxtrot Grundkurs (förflutet)

Datum:20230920 (förflutet)
Tid:1830-2000
Typ:Kurstillfälle
Tillfälle:4
Första tillfället:20230830

Välkommen till vår grundkurs i foxtrot!

Foxtrot är tillsammans med bugg den vanligaste socialdansen ute på landets dansbanor. Dansbanden spelar oftast omväxlande två bugg, två foxtrot även om det så klart även går att dansa foxtrot till en snabb bugglåt, eller bugg till en långsam foxtrotlåt! Den foxtrot som Linköpings Sportdansklubb har kurser i är inte "Tiodans"-foxtrot, dvs den foxtrot ni exempelvis ser på olika dansprogram på TV. Vi lär ut "socialdans"-foxtrot såsom den kan dansas ute på våra dansbanor, även om grundstegen till viss del är gemensamma.


Foxtrot Grundkurs: Här får du lära dig grunderna i socialdansfoxtrot.
Du lär dig de vanligaste grundstegen i foxtrot, hur du för och följer, hur man håller i varandra på olika sätt samt förflyttning och vändningar.
Längre fram i kursen utvecklar vi sedan dansen och lär oss fler grundstegstekniker och att musikanpassa vår foxtrot.

Kursen är på 90 minuter, och vi brukar ha några minuters paus för vila och vatten ungefär mitt i kursen. Instruktörerna kommer att lämna utlåtande om kursdeltagarna och beskriva om eleven har klarat kursmålen och kan gå vidare till nästa steg.

 

Ni får gärna anmäla er som par men det går även bra att anmäla sig ensam.
Oavsett om ni anmäler er som par eller inte kommer vi att byta danspartner med korta mellanrum, så att ni får erfarenhet av att dansa med flera olika människor. Man lär sig mycket mer om man dansar med olika personer och det är dessutom mycket roligare!

Självfallet är du som besöker våra danser helt frisk och är fri från förkylningssymptom.

 

Förkunskapskrav:
Inga

 

Anmälan är bindande och medlemskap är obligatoriskt.

Varmt välkomna!


Tillbaka