On-Linbuggen 3.6 (förflutet)

Datum:20230226 (förflutet)
Tid:0-2359
Typ:Danstävling Licens
Tillfälle:1
Organisatör:Linköpings Sportdansklubb

Linköpings Sportdansklubb bjuder in till ännu en digital tävling inom sportdans! Ett enklare och mer tillgängligt sätt för alla att tävlingsdansa!
Vi fortsätter med våra digitala tävlingar inom On-Linbuggen-serien och den 26/2 är det dags att uppgradera till 3.6!

Tillvägagångssätt:

 • Efter sista anmälan, 2023-02-05, kommer vi att publicera valda låtar som är kopplade till de olika klasserna och delmomenten. Publicering av låtlistan sker under tisdagen efter att anmälan stängt. Listan publiceras som bifogat dokument på tävlingens sida.
  o Exempel: BVA Uttagning – Dans på distans med Sportdanzers. BVA Final - Leende guldbruna ögon med Vikingarna
   
 • De deltagande har därefter en vecka på sin att spela in samtliga bidrag till tävlingen. Senast 2023-02-14 kl. 23:59 ska alla bidrag vara inskickade. Det är viktigt att deltagarna spelar in enskilda klipp till samtliga delmoment som ingår i deras respektive klasser, uttagning och/eller final, för att kunna gå vidare i tävlingen.
   
 • Det är viktigt att tävlingsfilmer för uttagningsheat spelas in från musikens start och 2 minuter framåt för att få gott om marginal för senare klippning. Filmer för finalheaten måste vara minst 90 sekunder långa, men helst även de ca 2 minuter.
   
 • Var noga med att er dans syns tydligt och att ni alltid är i bild. Det är även mycket viktigt att man tydligt hör musiken i de inskickade klippen. Vi rekommenderar att ha inspelningsanordningen nära ljudkällan.
   
 • När inspelningarna är gjorda, och dubbelkollade, laddas videofilerna upp var för sig på www.sprend.com och adresseras till delivery@dansfilm.se.
   
 • OBSERVERA att filerna ska döpas enligt följande: Startnummer – Klass – Tävlingsmoment
  o Exempel: 125 – BVA – Uttagning

 

Alla tävlande bjuds även in att delta i två extrainsatta tävlingsgrenar - Slowbugg och Schottis! Deltagande är frivilligt och låtarna ni dansar till väljer ni i paret helt själva. Låtar till Slowbugg ska vara ca. 120 bpm och till Schottis ca. 160 bpm. Låtförslag till båda danserna kommer finnas i vår låtlista. Filma ert tävlingsbidrag och skicka som en egen fil via sprend, precis som er ordinarie tävlingsfilm. Döp filen till ert startnummer följt av "slowbugg" eller "schottis", ex: 123 - slowbugg. Alla par tävlar i samma klass. Ingen extra anmälan behövs.

Under tävlingsdagen den 26/2 kommer hela tävlingen sändas på Linköpings Sportdansklubbs Youtubekanal samt hos DansTV.se där man kan gå in och se sig själv och de andra tävlande göra upp! Sändningarna startar kl. 11:00. De par som går vidare från uttagningarna kommer få sina finaldanser sända på samma sätt för att sedan ha en digital prisutdelning där vinnarna för varje klass kommer att koras.

Genom våra digitala tävlingar önskar vi samla dansare från hela Sverige på en och samma tävling, på att lätt och smidigt sätt! 

 

Startavgiften skickas som samlad faktura på samtliga startavgifter till respektive förening efter att tävlingen genomförts.

Sista anmälningsdag till On-Linbuggen 3.6 är 2023-02-05.


Tillbaka